Kwiaty, czekolada, owoce, ścięta trawa, kawa, guma balonowa – aromatyzacja, która nie zna granic

Polscy inżynierowie opracowali maszynę, dzięki której najmniejsza kropla wody, której można nadać zapach, opada z wysokości 2 metrów aż 9 godzin. Dzięki temu, dowolnie wybrany aromat nie tylko szybko rozprzestrzenia się nawet na bardzo dużych powierzchniach, ale także utrzymuje się tam przez długi czas.

Pierwsze testy nowego urządzenia firmy scent-art.com przeprowadzone zostały na poznańskim lotnisku Ławica, na Stadionie Miejskim, w pawilonie Międzynarodowych Targów Poznańskich oraz w parku Starego Browaru. We wszystkich miejscach aromat w kilka minut wypełnił całą przestrzeń pozostając tam przez następne godziny.

O skuteczności aromatyzacji mogli przekonać się dziś poznaniacy odwiedzający Stary Browar. W Dniu Czekolady właśnie czekoladowy zapach towarzyszył im w trakcie odwiedzin galerii. Aromat wypełnił całą powierzchnię, dzięki czemu święto „najsłodszej przyjaciółki człowieka” było jeszcze bardziej wyjątkowe.