Klasyki i nowości, z mięsem i bez – kulinarne wariacje podczas Jedzielni już dziś

Już dziś kolejna Jedzielnia, czyli okazja, do poznania nowych smaków i lokalnych miejsc gastronomicznych. Na czym polega akcja?

 

Jedzielnia to cykl wydarzeń prowadzonych regularnie w okresie wiosenno-letnim. Celem jest promocja lokalnych punktów gastronomicznych w danej okolicy. Mieszkańcy mają okazję spróbować dań z oferty kawiarni, restauracji i barów w korzystnych cenach.

 

W każdej odsłonie prezentowanych jest sześć lokali, a cena dania nie może przekroczyć 20 złotych – wyjątkiem są porcje premium za maksymalnie 25 złotych. Porcje są nieco mniejsze od standardowych, dzięki czemu, w połączeniu z mniejszym kosztem, uczestnicy mogą spróbować potraw z kilku miejsc.

 

Dziś akcja prowadzona będzie nad Rusałką. Będzie można spróbować m.in. pysznych makaronów w włoskim stylu, klasyków i kulinarnych wariacji kuchni greckiej, pierogów w najróżniejszych wersjach, burgery, frytki, a także kompozycje z polskich warzyw sezonowych w dodatkach z kuchni całego świata. Nie zabraknie też czegoś słodkiego i… piwa kraftowego.

 

Wydarzenie odbywać się będzie w godzinach 12:00-17:00.

 

autorka: A. Karczewska