Tym razem do Poznania przybyło blisko 40 food trucków z całej Polski. W ich menu można odnaleźć dania meksykańskie, indyjskie, czy autorskie kompozycje inspirowane kuchnią europejską: włoską, bałkańską, holenderską i węgierską. Nie zabraknie dań mięsnych i wegetariańskich, słodkich, słonych, pikantnych i łagodnych. Po spróbowaniu różnych dań należy się deser. W foodtruckowej ofercie pojawiły się m.in. lody tajskie, donuty, hiszpańskie churrosy i świeże owoce w czekoladzie.
Pomiędzy kosztowaniem smakołyków z różnych stron świata, nie ma czasu na nudę. Z myślą o najmłodszych organizator stworzyła strefę Hopla Fest – czyli festiwal dmuchańców. To idealne miejsce gdzie skakać z radości będzie można do woli i to w doborowym towarzystwie bajkowych postaci – księżniczek, piratów, dzikich zwierząt i wielu więcej. Z milusińskimi warto też odwiedzić strefę z wielkimi bańkami mydlanymi i drewnianymi zabawkami.
Festiwal trwa dziś do wieczora.
Poznajcie tegorocznych wystawców Wielkiej Szamy na Stadionie:
- Pan Baozi – chińskie bułeczki baozi,
- Wheel Meal – kuchnia meksykańska,
- Chinkali – pierogi gruzińskie,
- Beef’N’Roll – burgery
- Tajski Miś – lody tajskie
- Nood-Lee – azjatyckie makarony,
- Świnki Trzy – pulled pork,
- Fresh Donuts – amerykańskie donuty,
- Jack Burger – burgery,
- Belgijki – frytki duże, grube i chrupiące,
- Corn Dog – corn dogi
- Mimus Street Food – kuchnia międzynarodowa
- Burczy Buła – buły z dodatkami
- WokGang – makarony z woka,
- RunCafe – kawa
- Kill Grill – burgery,
- Cactus – kuchnia tex-mex
- Arizona Pastrami – pastrami
- Food Cab – zapiekane buły,
- Kultowe Zapiekanki – klasyka polskiego street foodu
- Mixtura Vege – kuchnia wegetariańska
- Wyciskamy – orzeźwiająca lemoniada z cytrusów,
- Food Patrol – burgery,
- Made in Thailand – lody tajskie
- Pizza Truck – pizza z pieca opalanego drewnem
- Smoke BBQ – amerykańskie bbq
- Manufaktura Owoców w czekoladzie Magic Fruits – świeże owoce w czekoladzie,
- Kapsalon Pomorze – holenderskie kapsalony
- Burger Shop – burgery,